sadaya Kategori
News industri

Bumi> wartos > News industri

Ngembangkeun aliran paralel alumium 1100 h112 dina tabung microchannel

Nyebarkeun Waktos: 2023-03-10 Tampilan: 12

① Parobahan sajarah refrigerant

Dina 1989, Protokol Montréal, perjanjian internasional munggaran pikeun ngawatesan pamakean CFCS, ditandatanganan, ngagancangkeun prosés ngajagaan ozon tina karusakan kimiawi. Dina waktos éta, R22 mangrupikeun pengganti anu dipikaresep, sareng kalolobaan AC komérsial sareng alat-alat listrik sanésna masih dianggo ayeuna. Sanajan kitu, konsumsi masif R22 bakal mawa karuksakan catastrophic sejen ka bumi - efek gas rumah kaca, jadi ogé geus ngalarang: dina 2003, éta diréduksi jadi 65%, dina 2010 ka 35%, dina 2015 ka 10% , sareng dina taun 2020 ngalarang lengkep (sanggeus nyaluyukeun kana 2030)! Sarta geus dipaké pikeun R134a, R407C, R410a jeung refrigeration lingkungan anyar lianna, sarta kahiji dina sistem AC mobil pikeun ménta pamakéan wajib (perda EU di 1996, peraturan Cina di 2002). R410a kalawan tekanan tinggi jeung dénsitas gas tinggi loba dipaké. Éta henteu ngan ukur tiasa nganggo compressor kalayan kapasitas pamindahan anu langkung alit, tapi ogé pipa sareng klep kalayan diaméter anu langkung alit. Ku alatan éta, éta geus jadi pilihan pangalusna pikeun refrigerant komérsial di dunya. The paralel aliran mikro-aliran evaporator na condenser kalawan résistansi tekanan tinggi geus jadi pilihan pangalusna pikeun imah jeung sistem AC komérsial.

② AC kendaraan nuju nuju kana jaman microchannel

Micro-channel heat exchanger (umumna katelah parallel flow evaporator and condenser) munggaran dikembangkeun ku dua profesor Universitas Stanford di 1981. Dina 1996, éta mimiti wajib dipaké dina sistem AC mobil kalawan R134a salaku refrigerant. Ayeuna, sadaya sistem AC mobil di dunya nganggo jinis penukar panas saluran mikro ieu.

③ AC rumah tangga sareng komérsial siap diluncurkeun

Aplikasi tina exchanger panas microchannel dina sistem AC domestik jeung komérsial éta leuwih engké. Kahiji, pasar Jepang, dimana R410a mangrupakeun pasar panggancangna, geus dimimitian ngagunakeun conditioners hawa leutik kalawan kirang ti dua unit, sarta laun-laun pindah kana AC badag. Samentara éta, éta bakal dilegakeun wewengkon bursa panas tina conditioners hawa pikeun ngaronjatkeun rasio efisiensi énergi pikeun ngahontal efisiensi tinggi. Jeung komponén pikaresep rék dilegakeun wewengkon bursa panas tina AC nyaeta undoubtedly sadayana aluminium microchannel exchanger panas.

Salaku jaman larangan ieu approaching, beuki loba well-dipikawanoh perusahaan AC di imah jeung di mancanagara geus dimimitian pikeun ngembangkeun sarta ngagunakeun sagala aluminium mikro-kanal exchanger panas. Salaku awal salaku salapan taun ka tukang, Amérika Serikat mimiti ngagunakeun sadaya-aluminium mikro-kanal exchangers panas dina conditioners hawa imah. Pamawa pesawat "York" tina industri AC Amérika Serikat ngagaduhan 100% nganggo penukar panas saluran mikro sadaya-aluminium dina produkna. Pabrikan AC di Jepang sareng Koréa Kidul, sapertos Sharp, Samsung, sareng sajabana, ngamimitian panilitian penukar panas saluran mikro sababaraha taun ka pengker.

Di Cina, langkung urgent pikeun ngagancangkeun pamutahiran AC bumi sareng komersil:

Anu mimiti, kaluaran AC Cina parantos panggedéna di dunya salami mangtaun-taun, sareng dina taun-taun ayeuna parantos langkung ti 70 persén kaluaran AC taunan di dunya. Cina nanggung larangan sareng larangan.

Bréh, kompetisi pasar imah jeung AC komérsial Cina urang pisan galak, gandeng ku harga tinggi tambaga ngajadikeun hésé pikeun usaha pikeun nanggung, forcing usaha pikeun ngagancangkeun Pace tina "aluminium tinimbang tambaga" jeung aplikasi tina téhnologi anyar, éta. nyaeta, pikeun minuhan panyalindungan lingkungan, efisiensi, hemat energi, sarta dina waktos anu sareng greatly ngurangan biaya, sarta volume sarua harga aluminium ngan hiji twelfth tina harga tambaga. Aplikasi téknologi aliran paralel parantos janten arah utama pangurangan biaya.

Katilu, nagara geus ngawanohkeun runtuyan kawijakan hemat energi wajib, hukum jeung peraturan jeung standar industri. Jeung AC pikeun ngahontal hemat energi aya tilu utama: hiji ngagunakeun kontrol konversi frékuénsi, tapi converter frékuénsi baris ngaronjatkeun loba waragad; Nu kadua nyaéta ngaganti refrigerant langsung kalayan refrigerant R410a dina tube tambaga exchanger panas, tapi bakal ngakibatkeun ongkos luhur. Katilu, pamakéan paralel aliran mikro-kanal exchanger panas, teu ukur dina garis kalawan panyalindungan lingkungan, hemat energi éféktif, sarta bisa ngurangan biaya leuwih ti 50%. Ku alatan éta, microchannel geus jadi pilihan pangalusna sarta outlet pikeun imah jeung komérsial AC Ngaronjatkeun.

图片 1

kategori panas