sadaya Kategori
News Company

Bumi> wartos > News Company

Paménta pikeun 500,000 ton! Téknologi batré anyar bakal ngadorong pangembangan gancang industri bahan transfer thermit

Nyebarkeun Waktos: 2023-08-29 Tampilan: 17

Dina Juni 2022, Ningde Times ngaluarkeun batré CTP - Kirin generasi katilu. Kirin batré sél munggaran téhnologi cooling permukaan badag, fungsi cooling cai disimpen antara sél, ku kituna wewengkon bursa panas dimekarkeun ku opat kali, bahan mindahkeun thermit mangrupa bahan baku penting plat cooling cai, batré Qilin atawa bakal ngatalisan thermit nu. mindahkeun paménta industri bahan, téhnologi batré anyar atawa bakal ngajalankeun industri bahan mindahkeun thermit ngembangkeun gancang.

00

Aplikasi bahan konduktif aluminothermic

bahan transmisi Thermite dina istilah basajan, nyaeta aluminium foil, pita aluminium.

Pabrik bahan mindahkeun termal milik sub-industri industri processing aluminium, aluminium digulung bahan, huluna nyaéta aluminium electrolytic, sarta produk hilir nyaéta alat mindahkeun panas, panerapan atawa bagian. bahan mindahkeun Thermo dibagi kana bahan komposit jeung bahan non-komposit, bahan komposit umumna 3-seri alloy aluminium salaku bahan inti, coated kalawan 4 runtuyan atawa sasmita séjén tina alloy aluminium, tilu-lapisan komposit aluminium alloy bahan brazing bisa minuhan syarat beurat hampang, résistansi korosi, konduktivitas termal alus, kakuatan tinggi, formability alus, brazing, nyimpen logam mulia jeung kinerja komprehensif séjén sarta sarat multi-fungsi.

Bahan mindahkeun thermite utamana dipaké dina exchanger panas otomotif, panerapan rumah tangga, mesin jeung alat-alat, kitu ogé sistem cooling hawa di stasiun kakuatan termal. Di antarana, exchanger panas otomotif anu widang aplikasi utama, (nyandak Huafeng Aluminium Industri sabagé conto, dina struktur paménta hilir na, transportasi accounted nepi ka 87% dina 2019), sarta mobil biasana boga leuwih ti 10 unit bursa panas. Exchangers panas otomotif utamana ngawengku conditioners hawa otomotif, tank cai, coolers minyak, intercoolers jeung pamanas.

004

Penetrasi kandaraan énergi anyar ngagancangkeun paménta pikeun bahan transfer thermit

Laju penetrasi kendaraan énérgi énggal sareng paningkatan "aluminization" mobil mangrupikeun dua panggerak pertumbuhan utama pasar bahan transmisi thermite.

Ti sudut pandang efektivitas, pabrik exchanger panas ku thermit mindahkeun bahan komposit bisa ngurangan beurat sistem bursa panas otomotif ku ngeunaan 40%, sarta greatly ngaronjatkeun efisiensi bursa panas.

Sistem bursa panas tina kandaraan énergi anyar sorangan geus ampir dua kali jumlah bahan transmisi thermite dibandingkeun jeung kandaraan minyak tradisional, lajeng tumut kana akun paménta pikeun accu énergi anyar, sistem kontrol éléktronik dissipation panas sarta kaperluan séjénna, paménta pikeun bahan thermite bakal ngaronjat sacara signifikan.

005

Batré kakuatan terus ngahasilkeun panas dina prosés muatan jeung ngurangan, sarta suhu luhur ngancam kasalametan, umur batre jeung dénsitas énergi, jeung sajabana, jadi aya paménta kuat pikeun bursa panas, jadi konsumsi bahan transmisi thermite pikeun anyar. kandaraan énergi nyata leuwih luhur ti nu kandaraan tradisional, sarta konsumsi bahan transmisi thermite pikeun kandaraan énergi anyar EV nyaeta ngeunaan 20-25KG, 10-15KG leuwih luhur ti nu kandaraan tradisional. Thermit transmisi bahan EV konsumsi sapédah 22.5KG, 2021 global jualan kandaraan énergi anyar 6.37 juta, pakait jeung paménta bahan thermit ngeunaan 140,000 ton. Numutkeun kana laju penetrasi 33% sareng 21% kendaraan énérgi anyar domestik sareng global dina 2025, paménta anu saluyu pikeun bahan thermite sakitar 500,000 ton, sareng tingkat pertumbuhan taunan sanyawa saluhur 37%.

Diperkirakeun sacara konservatif yén laju pertumbuhan komposit paménta bahan transmisi termite otomotif global salami Rencana Lima Taun ka-145 bakal ngahontal sakitar 4%. Panyimpen énergi superposition, 5G, transit rail, AC sipil widang mikro-kanal jeung widang bursa panas sejen, spasi elastis paménta bahan transmisi thermite bakal dua kali.

Sistem bursa panas tina kandaraan énergi anyar sorangan geus ampir dua kali jumlah bahan transmisi thermite dibandingkeun jeung kandaraan minyak tradisional, lajeng tumut kana akun paménta pikeun accu énergi anyar, sistem kontrol éléktronik dissipation panas sarta kaperluan séjénna, paménta pikeun bahan thermite bakal ngaronjat sacara signifikan.

006

kategori panas